Sporcular ve sedanter kişilerin kısaca diyet yapan herkesin uygulayabileceği bir tarif..
Malzemeler
- Çekilmiş yulaf veya kahve renkte olan tam buğday unu
- 2 yumurta
- 1/2 çay bard. yağsız süt
- 3 çay tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 70gr tereyağ
- 1/3 çay bard. fındık yağı(isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 10-15 adet tatlandırıcı
- kuru üzüm ve ceviz parçaları(tercihi veya miktarı isteğe bağlı)
1,5 su bard. buğday ya da yulaf ununu bir kaba koyup ortasını açın; içine yumurta, süt, benmari usulü eritilmiş ve ılıklaşmış tereyağı, sıvıyağı, vanilya ve kabartma tozu, tarçını ekleyin. Tatlandırıcıları sütü biraz ısıtarak içinde eritip öyle karıştırın.
NOT: Süt ve tereyağı karışıma konulurken en azından ılık olmalı, çünkü yumurtaları sıcaklığından dolayı pişirebilir.
Bütün karışımı iyice karışana kadar yoğurun. eğer hala ele yapışıyorsa un ekleyebilirsiniz (buğday ya da yulaf unu)
Tepsiye yağlı kağıt serip istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp dizin ve fırına verin. Önceden ısınmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin.
AFİYET OLSUN..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder