Malzemeler
- 2 adet fırın poşeti
- 8 adet tavuk baget (sayıya göre arttırabilirsiniz)
- 4 diş soyulmuş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- kekik, kırmızı pul biber, kimyon, tuz
- 2 orta boy patates
- 2 küçük havuç
- 1 su bardağı bezelye (taze yoksa konserve olabilir)
- 2-3 adet büyük domates
- 6-8 adet yeşil biber
Öncelikle bagetleri derilerinden temizleyin. Sonra bagetlerin etrafına bıçakla yarım cm boyunda ve biraz derince 3-4 adet çizik açın. Daha sonra sarımsakları ince ince dilimleyip bagetlerde açtığınız çiziklerin içine yerleştirin. Salçayı baharatlar ve tuzla iyice karıştırın. Dilerseniz biraz zeytinyağı koyabilirsiniz. Bagetleri derin bir kaba alıp salçalı karışımla iyice karıştırıp yedirin.
Patatesleri, havuçları ve domatesleri küp küp doğrayın, biberleri de ikiye bölün. Fırın poşetinizin içine bezelyeler de dahil malzemeleri paylaştırın. Daha sonra bagetleri de poşetlere eşit olarak paylaştırın ve poşetin ağzını sıkıça tututup biraz sallayın, böylece malzemeler birbirine güzelce karışacak. Poşetin ağzını bağlayıp tepsiye yerleştirin ve poşetin üzerine bıçakla ayrı ayrı üç tane çizik atın.Önceden ısınmış fırında 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder