MALZEMELER
- 3 ölçek protein tozu
- 3 yumurta
- 1 çay brd. yağsız süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
- 1çay bardağı fındık yağı (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar çekilmiş yulaf
NOT: Keke tatlandırıcı eklemenize gerek yok çünkü protein tozu gerekli ve yeterli tadı veriyor.
İsterseniz karışıma işlem görmemiş taze kuruyemişlerden de atabilirsiniz.(fındık, bazem, kuru üzüm ceviz vs.)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bor camın içine ve kenarlarına açık yer kalmayacak şekilde dolaptan yeni çıkmış yani yumuşamamış tereyağı sürün. Sonra bor camı buzluğa atın.(kekin yapışmasını engelleyecek)
Bir kapta bütün malzemeleri güzelce çırpın, En son aldığı kadar çekilmiş yulafı kabartma tozuyla karıştırıp ekleyin ve çırpın.
(Aldığı kadar derken kek hamuru kıvamına gelene kadar). Protein tozundan dolayı yulafı koyunca normal kek hamuru kıvamına göre biraz yoğun olabilir sorun değil ancak çok koyarsanız da çok sert olur. ben en fazla 1 su bard. kullanıyorum yeterli geliyor. duruma göre azaltabilir ve arttırabilirsiniz.
Karışım iyice karışınca buzluktan borcamı çıkarıp içine dökün.
(Aldığı kadar derken kek hamuru kıvamına gelene kadar). Protein tozundan dolayı yulafı koyunca normal kek hamuru kıvamına göre biraz yoğun olabilir sorun değil ancak çok koyarsanız da çok sert olur. ben en fazla 1 su bard. kullanıyorum yeterli geliyor. duruma göre azaltabilir ve arttırabilirsiniz.
Karışım iyice karışınca buzluktan borcamı çıkarıp içine dökün.
Son olarak da önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kekinizi pişirin. ilk 25 dakika hiç açmayın, Sonrasında pişip pişmediğini çatalla kontrol edebilirsiniz. (Çatal kuru çıkıyorsa pişmiştir, eğer çatala hala hamurun karışımından bulaşıyorsa daha fazla pişirebilirsiniz.)
- Keki çıkarıp soğumaya bırakın, Soğuduktan sonra çok kolay biçimde yapışmadan kalıptan çıkacaktır.
Herkese iyi diyetler, afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder