TAVADA PROTEİN TOZLU PANKEK TARİFİ
- Kullandığınız malzemelerdeki ölçekler ve miktarlar kişiye göre farklılık gösterebilir. Genel olarak standart yaptığım ölçütü veriyorum. İstediğiniz şekilde aynı oranda arttırabilir ya da azaltabilirsiniz (Verdiğim ölçüt yaklaşık 40gr protein içerir.)
Malzemeler
- 1 ölçek protein tozu
- 3 yumurta (2 tanesinin beyazı ve 1 tane tam)
- 1/3 çay bardağı yağsız süt
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 5 çorb. kaşığı(biraz tepeleme olsun) eti lifalif yulaf (50gr)
- yeterince fındık yağı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştıp hepsini milk shake yapar gibi robotta çekin. Yulaf taneleri iyice parçalanınca karışımı biraz fındık yağı ile ısıttığınız tavaya dökün. (yağın tavanın kenarları dahil her tarafına yayılmış olması lazım, pankek kabaracağı için kenarlarına yapışmasını engelleyecek). Ağzını kapatıp orta kısık ateşte pişirin. Yaklaşık pişmesi 10 dk alsa da yanmaması için kontrol etmelisiniz. Piştiğinde üzerine dokununca kek gibi süngerimsi bir yapıda olmalı.
- Malzeme gramajlarınız çok ise 20 dk kadar da sürebilir ancak dibi tutabilir. Burada yanmaması için yapılması gereken şey üst kısmı cıvıklığını kaybedince ters tarafını çevirip birkaç dakika da öyle pişirmektir. İsterseniz iki eşit parçaya bölüp pişirebilirsiniz de.)
- Karışım çok cıvık kalır ya da cıvıklığından dolayı yeterince pişmezse sütü çıkarabilir veya az daha yulaf koyabilirsiniz.
Son olarak da tavayı ters çevirerek keki çıkarabilir ve öğününüzü tüketebilirsiniz.
HERKESE İYİ ANTRENMANLAR
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder